Stiftelsen af ASP

Den. 1. februar 1996 gik Aarhus Studenterradio live for første gang. AASR var selv en fortsættelse af den tidligere Universitetsradioen fra 1980’erne, og nu står vi overfor endnu en betydningsfuld udvikling 📻 

19.08.2024 blev foreningen Aarhus Studenterradio og-podcast stiftet og foreningens første bestyrelse blev valgt; Nana-Margrethe Christensen som formand, Magnus Eskerod som næstformand og Lasse Holmelund som kasserer. Anton Le Fevre, Anders Winther, Yasmin Tvede, Rasmus Ravn og David Amro som almene bestyrelsesmedlemmer. Valdemar Lenschow valgtes som den nye forenings chefredaktør. Flere gamle problemer med rødder i corona-pandemien er skyld i at AASR i efteråret 2024 må afvikles. Dette er dog mest af alt en ny begyndelse.

Vi beholder brandet og vi har stadigvæk hjemme i Studenterhus Aarhus, så måske ASP virker meget lig AASR, men målsætningerne for ASP er mere moderne og dynamiske.I stedet for FM- eller internet-radio, er det podcastmediets udvikling, der er vores primære målsætning, og disse kommer vi til at have nok af. Profundis, Pjæk, UniLiv, Den Åbne Kanal, Middelalderlig, Gysergutterne, Moovy og GirlieTalk fortsætter under den nye forening. Der er flere på vej, og vi tager altid imod studerende, som ønsker at komme i gang med at producere egen podcast eller at blive del af en eksisterende redaktion.

Det er fortsat vores vigtigste opgave at give de studerende og unge i Aarhus mulighed for at prøve kræfter med lydmediet. Vi er en vigtig ressource og en legeplads, og vi tilbyder noget unikt til de studerende. Alle er velkomne til at komme ind og danne sig nye erfaringer gennem fælles udfordringer.

I løbet af efteråret 2024 håber vi på at udvide flokken, og hvis du skulle være interesseret i at lære mere om den nye forening, så afholder vi i september to arrangementer, der kan have interesse:

– Tirsdag d. 3. september holder vi fra 15:00-20:00 Åbent Hus, hvor man kan komme forbi, se vores lydstudie og møde foreningens medlemmer.

– Tirsdag d. 10. september afholder vi semesterets første (og ligeledes åbne) redaktionsmøde, hvor vi lægger planer for den fremtidige produktion af programmer, og udveksler erfaringer.

Mvh. Bestyrelsen