Videnskabskanonen

Vært: Kasper Bo Sørensen.
Videnskabskanonen går på opdagelse i videnskabens verden og chatter med førende eksperter fra alle felter.
For science!

Ep. 12 Tillid- bedre end kontrol?

“Tillid er godt men kontrol er bedre” er et citat fra Lenin. Citatet bruges ofte for sjov, men hvad er værdien af tillid, og hvad er dets værdi i fremtiden.   I denne episoden af Videnskabskanonen, tager vi en snak med professor Gert Tinggaard, om netop dette emne. Havde lenin ret i sidste ende?

Ep. 11 Økologi- vejen frem?

Kender du til økologi. Hvis du ikke gør har du vidst aldrig været i et supermarkedet før. Det er overalt, men hvad ligger bag princippet udover mangel på pesticider og antibiotika?

Ep. 7 Klimaændringer- effekt på dyreliv

Klimaændringer påvirker os alle, om vi vil ha det eller ej. Det påvirker klimaet, naturen omkring os og endda vores hverdag. I denne episode af videnskabskanonen, ser vi på hvordan klimaændringer påvirker dyreliv, og hvordan de reager på det. Naturen finer altid en vej.

Ep. 5 Sorte Huller- kosmiske tyve

I denne episode af  videnskabskanonen tager vi en snak om sorte huller med professor Johan Peter  Fynbo, sammen med en diskussion om gammaglimt,  kvasarer og naturen af universitets dannelse. Hvordan bliver man klogere på det, og hvorfor ved vi så lidt om det? Roger Penrose: matematisk fysiker. Beviste sorte huller eksistere og havde et alternativ …

Ep. 5 Sorte Huller- kosmiske tyve Læs mere »

Ep. 4 Biodiversitet-Den næste masseuddøen

25% af arterne på global plan er kommet på den røde liste. Vi er på vej imod en krise, og det hele er omringet omkring ordet biodiversitet. Men hvad er biodiversitet, og hvordan undgår vi den her krise. I denne episode tager vil professor og direktør Jens-Christian Svenning, gøre os klogere på det her emne.

Ep. 3 Tang- Fremtidens Protein?

I skrivende stund er det tvivlsomt at vi kan få nok protein til alle i fremtiden. Hvor kan vi finde alternativet til dyreproduktion- tang måske? I denne episode vil Ph. D studerende, Louise Juul Pedersen for tælle os mere om tang og hvorfor det er søens vidunder.