Podcast: Videnskabskanonen

Videnskabskanonen går på opdagelse i videnskabens verden og chatter med førende eksperter fra alle felter.
For science!

Ep. 7 Klimaændringer- effekt på dyreliv

Klimaændringer påvirker os alle, om vi vil ha det eller ej. Det påvirker klimaet, naturen omkring os og endda vores hverdag. I denne episode af videnskabskanonen, ser vi på hvordan klimaændringer påvirker dyreliv, og hvordan de reager på det. Naturen finer altid en vej.

Ep. 5 Sorte Huller- kosmiske tyve

I denne episode af  videnskabskanonen tager vi en snak om sorte huller med professor Johan Peter  Fynbo, sammen med en diskussion om gammaglimt,  kvasarer og naturen af universitets dannelse. Hvordan bliver man klogere på det, og hvorfor ved vi så lidt om det? Roger Penrose: matematisk fysiker. Beviste sorte huller eksistere og havde et alternativ …

Ep. 5 Sorte Huller- kosmiske tyve Læs mere »

Ep. 4 Biodiversitet-Den næste masseuddøen

25% af arterne på global plan er kommet på den røde liste. Vi er på vej imod en krise, og det hele er omringet omkring ordet biodiversitet. Men hvad er biodiversitet, og hvordan undgår vi den her krise. I denne episode tager vil professor og direktør Jens-Christian Svenning, gøre os klogere på det her emne.

Ep. 3 Tang- Fremtidens Protein?

I skrivende stund er det tvivlsomt at vi kan få nok protein til alle i fremtiden. Hvor kan vi finde alternativet til dyreproduktion- tang måske? I denne episode vil Ph. D studerende, Louise Juul Pedersen for tælle os mere om tang og hvorfor det er søens vidunder.

Ep. 2 Myrer- supersamfund

Denne gang tager jeg en snak med seniorforsker og myreekspert Joachim Offenberg om myrer. Er myrerne et fleksibelt supersamfund vi kan udnytte i vores eget, eller er de bare skide irriterende?

Ep. 1 Laboratoriebøffen- fremtidens kød?

Kan man gro kød i et laboratorie? I første episode af Videnskabskanonen tager jeg en snak med Margrethe Therkildsen, Lektor på Aarhus universitet, om hendes erfaringer og forskning inde for kultiveret kød. Vil det overtage kødet fra landbrugsdyr?