Globen

Nyheder

Checkpoint 300 – Israel og Palæstina

Checkpoints påvirker tusindvis af Palæstinenseres liv hver dag, men hvad er de helt bestemt? I den nye episode af Globen snakker vi om Checkpoint 300 udenfor Betlehem, og forklarer hvordan den israelske kontrol af Palæstinensernes daglige mobilitet hænger sammen med de konflikter, som foregår i regionen for tiden.

Moderne spionage

Spionage er noget som mange forbinder med Hollywoodfilm og DDR, men det foregår stadig bag lukkede døre på de russiske ambassader i Norden. I denne episode af Globen kommer Inger og Maja ind på moderne spionage, og snakker om hvordan det måske hænger sammen med sprængningerne af Nord Stream gasledningerne.

Sydafrika – energikrise, apartheid og klimaforandringer

Sydafrika er det mest industrialiserede land i Afrika. På samme tid lider landet af ekstrem energimangel, nogle der fører til  regelmæssig statskontrolleret mørklæggelse og stop i energiforsyningen. Dette gør det svært at modernisere sig yderligere. Inger og Maja snakker i dag om hvordan energikrisen i landet hænger sammen med apartheid, klimakrisen, krigen i Ukraine og …

Sydafrika – energikrise, apartheid og klimaforandringer Læs mere »

A Storm Foretold – Roger Stone

Inger og Maja har været i Øst for Paradis bio og set den nye dokumentar A Storm Foretold, lavet af den danske dokumentarist Christoffer Guldbrandsen. Vi vil gennemgå dokumentarens fortælling om Roger Stone og diskutere USAs politiske system og fremtid. Her bydes der på mind blowing quotes, som både får en til at grine og græde …

A Storm Foretold – Roger Stone Læs mere »

Rusland – Homo Sovieticus og arrestordren på Putin

Rusland har af gode grunde været tæt forbundet med krigen i Ukraine i løbet af det sidste år.  I den anden episode af Globen snakker Inger og Maja om begrebet ‘homo sovieticus’ og den internationale straffedomstols arrestordre på Putin.

Oprør – Frankrig og Israel

I dagens episode snakker Inger og Maja om oprør, med fokus på Frankrig og Israel. Kommer der ny revolution i Frankrig og kommer Benjamin Netanyahu til at blive siddende som premiereminister?