0%
Наши партнеры:

SHARE

Feltradio: Radio Ché er en podcast på Aarhus Studenterradio der tager lytteren igennem processen med at forberede og udføre et etnografisk feltarbejde, og senere bruge det i specialeskrivning. Og ikke mindst med til Cubas komplekse virkelighed.

Feltradioen præsenteres af antropologistuderende, Lasse Yde Hegnet, der inviterer på en personlig rejse fyldt revolutionshelte, etnografiske udfordringer og cubanske lækkerier. Podcasten blev optaget før, under og efter feltarbejdet i efteråret 2016. Disse podcasts er uden de oprindelige musiknumre.

07 november 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (29:27) – 122 Dage I Revolution

Det er et år siden Lasse var i Cuba. Og udover sit speciale, har han også bearbejdet sine oplevelser ved at skrive. Skriveriet er endt som digtsamlingen “122 Dage I Revolution” der udkommer sidst i november 2017. I denne ekstra-udgave af Feltradioen, overlader Lasse værtstollen til Elisabeth Thostrup, der taler med Lasse om hvad digtsamlingen er for en størrelse.

Digtsamlingen kan (forud)bestilles her: https://lassehegnet.com/122-dage/ 

21 juni 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (27:27) – Fra Feltarbejde Til Speciale

I det 27. og sidste program af feltradioen prøver Lasse at sætte ord på overgangen mellem at lave feltarbejde og lave speciale.
Tak for at I lyttede med!

18 juni 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (26:27) – Anden Fællesspecial: Om Brugen Af Visuelle Metoder

I det 26. program af feltradioen har Lasse taget Anne Sofie med i studiet til en snak om hvad det egentlig gjorde for feltarbejdet at de brugte kameraer og arbejdede med et visuelt fokus.

14 juni 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (25:27) – Broadcasting From My Room – Om radio som metode

Feltarbejdet er slut og bearbejdningen af processen er gået i gang.
I den 25. udgave af feltradioen har Lasse fået den trofaste lytter, Morten, på besøg til at stille spørgsmål om hvad det at lave feltradioen har betydet for feltarbejdet, gråzonerne omkring relationen til informanterne – er man professionel eller personlig? og til sidst om Lasse ikke burde have anonymiseret informanterne.

11 juni 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (24:27) – Habana Blues

Dette, det 24. program af feltradioen, er det sidste program fra Cuba!
I dette program gør Lasse status på 122 dages feltarbejde, både antropologisk og personligt. Feltradioen sender videre fra Aarhus i 2017. VIVA CUBA!

07 juni 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (23:27) – Om at skrive feltrapport

Det er blevet eksamenstid i Havana og Lasse tager i et feltradioens sidste programmer fra Cuba, lytteren med på en gennemgang af sin egen rapport inden den står på tilrettelser og at lave rød tråd.
Det bliver nørdet og ikke for folk med eksamensstress!

04 juni 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (22:27) – Fidel Castro Special

FIDEL CASTRO ER DØD!
I denne særudgave af Feltradio: Radio Ché prøver Lasse omfavne, forklare og fortælle hvad Fidel – El Jefe – er for en størrelse. Feltradioens hidtil længste program byder på lydbilleder fra mindehøjtideligheden på Plaza de la Revolución tirsdag 29/11 2016, en forklaring af Lasses forhold til Fidel, Fidels historie, reportage fra dagene siden Fidels død fredag 25/11 2016 og til mindehøjtideligheden d. 29/11 og sidst, men ikke mindst en analyse af hvordan Fidel kunne blive til et ikon og blive ved magten så længe, og et bud på hvad fremtiden politisk byder på for Cuba.

31 maj 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (21:27 – Sidste Uge I Felten

Feltarbejdet nærmer sig sin afslutning o i feltradioens 21. program funderer Lasse over hvordan man bedst lukker felten ned og tager afsked med informanterne.
Derudover er der (igen) musik, lydbillede fra en fødselsdag og en fortælling om en svær samtale.

29 maj 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (20:27) – Que Pasa Smiley? – Status, feltnoter og interviewovervejelser

Feltarbejdet er gået ind i sin sidste fase! Lasse tager i denne udgave af Feltradioen lytteren med ind i en stak overvejelser om fordele og ulemper ved det formelle interview og læser op fra feltnoterne, som der også gøres overvejelser omkring.
Derudover er der status fra felten, mere cigarsmagning og parodi på en cubansk kultfilm!

24 maj 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (19:27) – Fokuseret energi og guide til cubansk tobak

Lasse er tilbage i felten og fortæller om relationsopbyggende aktivitet og småfilmeri. Derudover byder Feltradioens 19. program på den længe ventede cigarsmagning og kommentering af alt fra bureaukrati over danskerbesøg i Havana til det nordamerikanske valg.

21 maj 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (18:27) – Rejsefonograf: 11 dage rundt i Cuba

I denne 18 udgave af Feltradio: Radio Ché har det intet med feltarbejde eller antropologi at gøre.
Lasse er taget på en 11 dages tur Fra Havana i vest til Santiago de Cuba i øst og du får her lydbog fra turen der går over Santa Clara, Trinidad, Camagüey, Bayamo og altså Santiago!

16 maj 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (17:27) – Felttomgang og turisme

I denne 17. udgave af Radio Ché fortæller Lasse om frustrationen over at felten lader til at være “gået i stå” – hvorfor og hvordan det eventuelt kan løses kommer der også bud på. Blandt andet ved at overveje mulighederne for at benytte mere avancerede metoder, såsom photo-elicitation og collaborative anthropology.
Derudover fortælles der om dansk-undervisning og turisme og til sidst er der salsa!

14 maj 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (16:27) – Halvvejs: Om potentielt stress og ordsproget “poco a poco”

Lasse er nu halvvejs gennem sin tid på Cuba og giver i dette program en status på feltarbejdet og funderer over hvad det betyder at være halvvejs. Samtidig introduceres “Nyhedene” og det hele bliver sentimentalt til sidst…

03 maj 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (15:27) – Mark Kommer

15. udgave af feltradioen handler om en besynderlig uge hvor overskrifterne er at Lasse ikke føler han laver noget han er god til, og den påvirkning det har at Anne-Sofies kæreste kommer på besøg.
Derudover snakker Lasse om sine overvejelser om at skrive feltnoter – dette sker ca. efter 17 min.

30 april 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (14:27) – La Resolución – planlægning af en etnografisk film

Lasse giver prøver på sit spanske, bringer en status på feltarbejdets tre lokationer og sidst men ikke mindst drejer ugens program sig om værdien i at lave storyboards og hvorfor det er aktuelt på dette stadie af feltarbejdet. Denne del starter ca. 20.30 minutter inde.

26 april 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (13:27) – Mellem mus(ikere) og mænd

I feltradioens 13. program tager Lasse dig en tur med gennem en endnu et møde med det cubanske bureaukrati, tanker om internetbrug og kontakt til Danmark og ikke mindst, en masse metodiske overvejelser og kunsten at lave spørgsmål til brug i feltet. Velkommen til et etnografisk værksted på lyd!

23 april 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (12:27) – Vejrprofeiter, døde fisk og lokal alkohol

Så lader det endelig til at feltarbejdet er i gang! I denne uge handler det om et kulturchok omkring regnvejr og vejrets betydning for feltarbejdets udførelse, mennesker der gerne vil tale men ikke til mikrofon, hvordan døde fisk kan være et spor på vejen og så er der langt om længe – romsmagning!

19 april 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (11:27) – Om tegnsprog, salsa og mangel på metode

Fire uger er gået i Havana og felten lader endelig til at åbne sig op… … Sammen med en masse forskellige udfordringer, bl.a. fortæller Lasse i programmet om mistænksomme typer i felten, hvorfor tegnsprog pludselig er aktuelt og om mangel på tillid til planlagte metoder inden ankomst i felten.

16 april 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (10:27) – No Es Facíl

Den tredje uge på i felten har budt på opture, nedture og en akut stemning for en dæmning. Dæmningen hænger sammen med det cubanske udtryk ”No es facíl” – ”Det er ikke nemt” og hvad der ikke er nemt prøver Lasse at forklare mellem lydbilleder af tordenvejr og koncerter.

12 april 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (9:27) – Første Fællesspecial: Hvordan er vi landet?

I dette program spørger Lasse sine med-antropologer på Cuba, Tanja og Anne-Sofie om de indtryk, oplevelser og bekymringer der springer dem i øjnene efter de første to uger i felten. Hør bl.a. nærmere for at finde ud af hvilken situation der får Anne-Sofie til at udbryde: ”Aldrig har jeg følt mig så hvid”.

09 april 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (8:27) – Hvor er felten?

Anden uge på Cuba og Lasse føler sig stadig som turist og ved ikke om han er i felten eller hvor den eventuelt gemmer sig i Havanas gader. I programmet fortæller Lasse om den overståede anden uge og sine reflektioner om hvorvidt felten allerede udspiller sig for næsen af ham og hvor han forestiller sig at gå hen, og hvordan tankerne om det visuelle produkt spiller ind.

Antropologiske bøger:

Cox, Irving & Wright – “Beyond Text? – Critical Practices and Sensory Anthropology”

05 april 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (7:27) – Tvivlen, turisten og tålmodigheden

Feltradioens syvende program, som er det første optaget på Cuba, hvor Lasse fortæller om den første uges tre T’er og om overvejelserne om hvordan man går fra at være turist til cubaner. Alt sammen uden at blive kvalt af osen fra Havanas mange biler uden partikelfiltre!

02 april 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (6:27) – Inden afgang: Første etiske overvejelser, experience og musik, og strøtanker

Sjette program fra Feltradio: Radio Ché hvor Lasse ryger en gammel cigar og fortæller om de første etiske overvejelser og overvejer hvordan man kan forstå hvad andre tænker og føler. Alt sammen kun et par timer inden afgang!

Antropologisk relevant tekst:
Luhrmann – When God Talks Back

29 marts 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (5:27) – Praktisk og mental forberedelse

Det femte program af Feltradio: Radio Ché hvor Lasse fortæller om diverse forberedelses aspekter. Bla.a om at søge visum, få kontakter, et sted bo i Havana og hvorfor feltarbejdet er et højdepunkt i studietiden og hvorfor det kan være både skræmmende og spændende.

BEMÆRK DETTE PROGRAM ER SKIZOFRENT PGA EN TEKNISK FEJL

25 marts 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (4:27) – Cubansk kultur og samfund

Det fjerde program optaget på dansk grund. Lasse fortæller her om 5 emner der er centrale for cubansk kultur og samfund.

1. Kommunistpartiet og organisering af CUba
2. Mænd og kvinder
3. Værdier og hvad det indebærer at have cultura
4. Ændringerne i det cubanske samfund de seneste år
5. Mad, drinks, rom og cigarer

23 marts 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (3:27) – Revolutionær Historietime

Tredje podcast af Feltradioen Radio Ché fortsætter i det nørdede spor med en revolutionær historietime om hvad der har formet det cubanske samfund fra den officielle uafhængighed fra Spanien i 1898 og op igennem Fidel Castros revolution i 1950’erne. Der er fokus på hovedpersonerne José Martí, FIdel Castro og Ernesto “Ché” Guevara.

16 marts 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (2:27) – At finde specialemne og hvad er sharing-teori?

Andet podcast af feltradioen hvor det begynder at blive nørdet mens Lasse fortæller om processen med at finde sit emne og forklarer om den teori han tager udgangspunkt i – det sidste inkluderer en del namedropping, så her følger en liste med relevante antropologer og tekster
Marcel Mauss – The Gift
Marshall Sahlins – Stone Age Economics
Mona Rosendahl – Inside The revolution
Marisa Wilson – Everyday Moral Economies
Thomas Widlok – Sharing by default? Outline of an Anthropology of virtue
Eduardo Viveiros de Castro – Zeno and the Art of Anthropology
Anders Emil Rasmussen – In The Absence of the Gift
Nicolas Peterson – Demand Sharing
Jon Altman – A Genealogy of Demand Sharing
Martin Holbraad – Revolución o muerte
Andrew Irving – Bridges

11 marts 2017

Posted By: Aarhus Studenterradio // Read More


Feltradio: Radio Ché (1:27) – Hvorfor antropologi? Hvorfor Cuba? Hvorfor radio?

Første program/podcast af Radio Ché hvor Lasse forsøger at forklare hvorfor han læser antropologi og hvad faget for ham er. Dernæst hvorfor det lige er Cuba han vil lave feltarbejde i, og sidst men ikke mindst hvorfor i alverden der skal gøres radio ud af det.

page
Links
Play Cover Track Title
Track Authors