0%
Наши партнеры:

Harry Pottcast

SHARE

Harry Potter Podcast

Harry Pottcast er en podcast på Aarhus Studenterradio til dig, der ikke kan få nok af Harry Potter, og det univers, der bliver udfoldet i J. K. Rowlings bøger.

I denne podcast gennemgår Nanna og Amalie alle kapitler i Harry Potter & De Vises Sten, der er den første bog i serien om drengen Harry Potter, der på sin 11-års fødselsdag finder ud af, at han er en troldmand. Samme dag finder han ud af, at han er blevet optaget på troldmandsskolen Hogwarts og at hans forældre blev dræbt af den onde troldmand Lord Voldemort, som troldmandssamfundet ellers regnede for død. I løbet af sit første år på skolen opdager Harry, at Voldemort er ved at genvinde sine kræfter og genopstå. Harry må derfor, sammen med sine venner Ron og Hermione, forhindre Voldemort i at få fat i De Vises Sten, der er skjult på Hogwarts, idet stenen vil kunne give Voldemort evigt liv.

Bogen blev udgivet den 30. juni 1997, og romanen toppede New York Times’ liste over bedst sælgende fiktion i august 1999, og blev nær toppen i det meste af 1999 og 2000. Den blev i 2001 filmatiseret i spillefilmslængde under samme navn, der omsatte for 974, 8 millioner dollars efter premieren i 2001. Samlet set har de syv bøger om Harry Potter solgt over 400 millioner eksemplarer, og de er oversat til 67 sprog til alt fra hindi til zulu.

Hver uge tager Nanna og Amalie dig gennem kapitlerne ét for ét, hvor de vil dykke ned i karaktererne, temaerne og andre interessante ting, som de kan trække ud fra kapitlet. De er begge to store fans af bøgerne på en helt igennem nørdet måde, der også kommer til udtryk i deres gennemgang af bøgerne, hvor deres indgående kendskab til forfatterskabet er svært at undgå at lægge mærke til. Du kan lytte til programmet her på AASR.dk eller i iTunes.

Gode links:
Pottermore
Harry Potter Festival
Harry Potter på Wikipedia

Links
Play Cover Track Title
Track Authors